HanHan'ın Aklına Düşen Yazar Kim?

By HanHan Asya - Ekim 01, 2015



Geçenlerde dizilerden birinde hangisi olduğunu hatırlayamıyorum bir yazar ismi geçti.

Aradan bir süre geçti.Ben her zamanki gibi D&R'da gezinirken, dizide bahsi geçen yazarın kitaplarına rastladım.Neyse dedim ve geçtim ama aklımda da kaldı.

Aklımda ya uzun zaman geçtikten sonra, facebook hesabımdan sordum.
Bilen,okuyan var mı?
'hani alırım birde sıkıcı çıkarsa ne yaparım'diyerekten kitabı almamıştım bu yüzden fikir almak istedim.Ben ne kadar şanslıyım ki okuyan çıkmadı.
Fakat bir arkadaşım dikkate almış ki kütüphaneye gidince bakmış.Bir sonraki gidişinde alacaktı ki almış ve beğenmiş.

Bende bayram ertesi,bu yaşıma rağmen aldığım bayram harçlıklarımın bir kısmı ile alırım diye düşünüyordum.
O kadar istemişim ki rüyama girdi.Rüyamda kitapçı'ya gidiyorum fakat bir türlü hangisini alacağıma karar veremiyorum.Belki de bana bir işarettir diye düşündüm.'Gitmeden alacağım kitaba karar vermem lazım' dedim.

İşte bu kadar çok aklıma düşen hatta rüyalarıma bile giren kitapların yazarı kim mi?
Haruki Murakami...


Japon yazar.

Kendisi hakkında nette verilen bilgi şu şekilde;

1949 yılında Japonya'nın Kyoto kentinde dünyaya geldi. Babası bir Budist din adamı olan Haruki gençliğinin büyük bir bölümünü Kobe'de geçirdi. Üniversite öğrenimini Tokyo ’daki Vaseda Üniversitesi'nde tamamlayıp 1975 ’te mezun oldu.1986 - 1995 yılları arasında ülkesinden uzakta Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşadı.
Japonya’nın en önemli ve popüler yazarlarından biri olan Murakami’nin eserleri kırkın üzerinde dile çevrildi.

Japon yazar fakat yukarıda bahsettiğim dizi, japon dizisi değildi.Bu aralar galiba unutkanlığım çoğaldı.Bu sebepten hatırlayamasam da yazarı ve kitaplarını nedense merak ediyorum.Bu arada kitaplarından birisi filme aktarılmış.Vaktim olursa onu da izlemeyi düşünüyorum.

Okuyanların yorumlarına baktığımda hepsi övmüş.Umarım bende severim.Şu an tavsiye edemem ama bitirebilirsem yine buraya yazacağım.Tabii evvela kitabı okumam lazım.

Yazımın son kısmına geçmeden kendisinin internette gördüğüm bir sözünü yazmak istiyorum.
"Yaşamın bir bisküvi kutusuna benzediğini düşün. Kutunun içinde, her tür bisküvi vardır, sevdiklerin de sevmediklerin de, öyle değil mi? Ve insan sevdiğini önce yerse geriye pek sevmedikleri kalır sadece. Ben kötü günler geçirdiğimde hep böyle düşünürüm işte. Şimdi bunu yaparsam, sonrası daha kolay olur, derim kendi kendime. İnan bana yaşam bir bisküvi kutusu gibidir."

Kitap okumayı seven fakat son bir kaç yıldır okuyamayan ben, diliyorum ki bu alışkanlığımı geri kazanırım.Çünkü kitaplar en sevdiğim arkadaşlarım.Sadece bir kaç yıldır ihmal ettim.Bakalım onlar ihmal ettiğim için bana küsler mi ?! kendilerini okutacaklar mı?!!

Kısacası Haruki Murakami belki de benim için,en sevdiğim arkadaşlarım ile aramı yapacak kişi olacak...

Herkese bol kitap okumalı günler dilerim...                                     


                                 

  • Share:

You Might Also Like

4 yorum

  1. Benim de alıp almamakta kararsız kalıp almadigim bir kitabin yazariydi. Hala daha almadim. Eger ki kitabini begenirsen ilk isim kitabi almak olacak(ins)
    Beğenmen dileğiyle(su sıralar kitaba ihtiyacım var da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende ilk başta bu şekilde oldum sonra araştırma yapınca isteğim çoğaldı sonra da aldım.umarım beğenirim ve yazabilirim.tavsiye de edebilirim inşaallah ^.^

      Sil
  2. 3 kitabını okudum. acayip bir tarzı var. ya tam hastası olu ya nefret edersin öyle bir yazar işte...ama kitapları o kadar pahalı o kdar pahalı ki. sahilde kafka'ya 34 tl vermiştim mesela

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha başlamadım ama umarım beğenirim çünkü aldıgım kitabı da pahalı. Hepsi burada da kitapçı fiyatından 10 lira falan indirimdeymiş.Keşke oradan alsaymışım dedim.Artık birini almış bulunuyorum.Diğerlerini netten ve indirimden alacağım.Ama inşaallah beğenirim.Beğenmeyi çok istiyorum.beğenirsem okuma isteğim çoğalır diye bu kadar istekliyim.Söylediğin şıklardan birincisi olurum inş...
      Nasip bakalım.

      Sil

*Lütfen herhangi bir site veya blogun linkini paylaşmayınız.
*Spoiler,Küfürlü içerik, Siyasi,Dini,tartışmaya sebep olacak yorumlar yapmamaya özen gösterelim.


***Anlayışınız ve ziyaret ettiğiniz için teşekkürler***
HanHan Asya