Choi Won Young Kimdir ?

By HanHan Asya - Ekim 03, 2015


Başlığı okuyunca değil de resmi görünce tanıdıysanız sizde bendensiniz.
Bir çok yapımda izlediğimiz bu aktörümüzün adı Choi Won Young.

Yorumuma geçmeden evvel bir tanıtım yapalım...


Adı: Choi Won-Young
Korece Yazılışı: 최원영
Doğum Tarihi: 10 Ocak 1976
Boyu: 183 cm.
Kilo: 73kg
Burcu: Oğlak
Eğitimi: Sangmyung Üniversitesi- Sahne Sanatları (Lisans), Hongik Üniversitesi - Reklamcılık ve Halkla İlişkiler (Yüksek Lisans)

Dizileri:
Second Time Twenty Years Old (tvN, 2015) 
Hello Monster (KBS2, 2015)
Kill Me, Heal Me (MBC, 2015)
Secret Door (SBS, 2014)
Diary Of A Night Watchman (MBC, 2014)
Three Days (SBS, 2014)
The Heirs (SBS, 2013)
Wonderful Mama (SBS, 2013)
Dating Agency: Cyrano (tvN, 2013)
Hundred Year Inheritance (MBC,2013)
Tasty Life (SBS, 2012)
While You Were Sleeping (SBS, 2011)
Stormy Lovers (MBC, 2011)
Definitely Neighbors (SBS, 2010)
Korean Ghost Stories (KBS2, 2009)
The Great Queen Seondeok (MBC, 2009) 
Two Wives (SBS, 2009)
You Are My Destiny (KBS, 2008-2009)
Beautiful Days (SBS, 2007-2008) 
Heaven and Earth (KBS, 2007)

Filmleri:
Looking For My Family (2015) 
The Plan Man (2014)
Short! Short! Short! 2013 (2013)
Your Time Is Up (2013)
Confession of Murder (2012)
Ghost Sweepers (2012)
Grape Candy (2012)
Perfect Game (2011) 
In Love And The War (2011)
The Outlaw (2010)
Chaw (2009)
Cheaters (2007)
Mr. Wacky (2006)
Love in Magic (2005)
Tarzan Park Heung-Suk (2005)
Sisily 2km (2004)
Sex Is Zero (2002)

Tanıtım kaynağı:Güney Kore Sineması

HanHan Tanıtımı ve Yorumu:

Twenty Again dizisini izlerken "ben bu adamı her izlediğim dizide görüyorum fakat ismini bile bilmiyorum.Oyunculuğunu da beğeniyorum" deyip tanımaya ve tanıtmaya karar verdim.
Yukarıdaki dizi,film listesini görünce izlediğim her dizide görmem normalmiş diye düşündüm.Aktörümüz her ne kadar hepsinde başrol olmasa da çoğu dizide yer almış.

Kendisini benim fark etmem The Heirs dizisinde oldu.
Min Hyuk gibi tatlı bir oğula sahipti.Kendisi de dizide karizmatikti.Ya da bana öyle geldi.


Sonraları izlediğim çoğu dizide yer almaya başladı.Mesela Park Yoochun'un başrol oynadığı benim bayıla bayıla izlediğim biraz siyasi,biraz aksiyon dolu dizi Three Days'de yer aldı.Kötü rol canlandırıyordu.Gerçekten canlandırdığı karakterden izlerken nefret etmiştim.


Sonraları The Night Watchman dizisine başladım.Jung Il Woo için başladığım dizide bir de ne göreyim!Yine bizim Heirs'teki ajusshi.Bu seferki rolü kraldı fakat rolü gereği bir kaç bölüm yer aldı.
Böylelikle bu dizide de izlemiş bulundum.

İzlediğim dizilerde bir ara karşıma çıkmadı.Merak ettim.Bir yerden fırlar kesin dedim.Meğer izlemediğim bir dizide rol almış.Rahatladım. :)))


Sene başında yayınlanan meşhur Kill Me Heal Me dizisine başladım.En sevdiğim çift olan Ji Sung&Hwang Jung Eum çifti vardı.İzlerken Cha Do Hyun'un sekreterini görünce haydaaa burda da karşıma çıktı dedim.(Bence bu dizideki karakteri pek bir şirindi.Ya da diziyi çok sevdiğimden şirin gözüktü...)


Çıkacak diziler arasında genelde seçerim başlar başlmaz izlemeye koyulurum.Fakat Hello Monster dizisini izleyemedim.Başlayamayınca o dizi kalıyor.Genelde instagram veya facebook sayfalarında bulunan resimlerden spoiler yediğimde izleme isteğim kaçıyor.Bu diziden spoiler yemedim bu sebepten belki ileri zamanlarda izlerim.Yediğim tek spoiler bizim ajusshi'nin rol almasıydı.Rolünü pek bilemesemde öğrenmekte istemedim.Malum spoilere karşı alerjim var....
Dedim kendi kendime bu diziyi ileride izlersem ajusshi var diye hönk diyerek şok olmam.



Sonracığıma facebook sayfalarında gezinirken gamzeli Lee Sang Yoon'un TvN dizisinde başrol olarak rol alacağını okuyunca hemen başlasın ve izliyeyim diye heyecanlıyken diğer başrol erkek kim çıktı dersiniz!!!Bizim Choi Woo Young Ajusshi...
Gamzeli diziyle dönüyor hemde TvN dizisi,konuda eğlenceli izlememek olmaz dedim ve başlar başlamaz itina ile güncel olarak izledim,izlemeye de devam ediyorum...

Ajusshi'yi sevmiyormuş gibi izlenim versemde bunların hepsi tatlı tepkiler.Sevmediğimden değil yani..Aksine izlediğim her yapımda karşıma çıkması hoşuma da gidiyor.

Her dizide gözüme farklı karakterlerle gözüktü.Öyle ki gerçek adını bile yeni öğrendim.

İlk tanıdığım dizi The Heirs olduğundan adı Heirs'teki ajusshi olarak aklıma kazındı.Fakat Choi Won Young yukarıda listesi bulunan sayısız dizi ve filmde rol almış ve almaya devam ediyor.
Başarılarının devamını diliyorum.
Başladığım diğer dizilerde karşıma hönk diye çıkmasını umut ediyorum...



DipNot:Nasıl da unuttum.Cho Won Young evliymiş.Hemde Hundred Year Inheritance dizisinde beraber rol aldığı,dizide de eşini canlandıran oyuncu Shim Yi Young ile 28 Şubat 2014 tarihinde Samseong-dong'daki COEX Walkerhill Otel, Grand Ballroom'da evlenmiş.O kadar dizi,filmlerde rol alınca hayatının kadını önüne çıkmış demek ki.

Uzun yıllar boyunca mutlu,mesut yaşamalarını ve iyi dileklerimi sunduktan sonra yazımı nihayete erdiriyorum.





  • Share:

You Might Also Like

6 yorum

  1. Bu adama bayılıyorum! Favori anakarakter olmayan ahjussim :D
    Bi şey sorucam, Hundred Year Inheritance adlı dizide oynamış demişsin ben de merak ettim biraz araştırdım. Reyting rekoru kırması ve tanıdık oyuncuları merakımı arttırdı İzlemeli miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Izlemeden izle diyemem aile dizisi diye başlamamştım ben uzun soluklu olunca .şimdi kesin bir sey diyemiyorum kusuruma bakma .:(

      Sil
  2. Ya bu ajusshi hello monster da aklıma kazındı.Kesinlikle hello monster'ı izle.Orada nasıl rol yapmış diyeceksin.Ben oyunculuğunu çok seviyorum.Dediğin gibi çoğu dizide de karşımıza çıkıyor.Babacan role çok yakıştırıyordum ama psikopat rollere de çok yakıştığını farkettim.Kill me heal meden de dediğin gibi tanıyordum.Şimdi te twenty again'e başlıyacağım hadi hayırlısı :)Orada nasıl bir rolü var acaba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir önceki ajumma Üniversite de başlıklı yazımda da belirttigim üzere orada kocası rolünde.2.adam.bana göre biraz gıcık bir rolü var.O yazıyı okursan dizi ile ilgili bilgilere de ulaşabilirsin.Umarım hello monsteri de en yakın zamanda izleyebilirim. ;)

      Sil
  3. Ajussi ne çok dizide oynamış :) Bir kaç yapımda izlemiştim ama açıkçası pek dikkatimi çekmemişti şimdi sen bahsedince fark ettim. Güzel yazı olmuş eline sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim bende okuduğun için.Gerçekten de o şekilde bir sürü dizisi mevcut.Başarılı oldugundan daha da yer alacaktır bundan sonr da ;)

      Sil

*Lütfen herhangi bir site veya blogun linkini paylaşmayınız.
*Spoiler,Küfürlü içerik, Siyasi,Dini,tartışmaya sebep olacak yorumlar yapmamaya özen gösterelim.


***Anlayışınız ve ziyaret ettiğiniz için teşekkürler***
HanHan Asya